11.5.2011

Ristiäiskakku

Tein poikani ristiäisiin ensimmäistä kertaa elämässäni itse kakun alusta loppuun. Kakun täytteenä on vadelmamousse ja koristeet tein marsipaanista.


Täytekakku pohja

6 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
korppujauhoja


- vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi
- lisää leivinjauhe jauhojen sekaan ja nostele jauhot muna-sokerivaahdon sekaan, sekoita hyvin mutta   varovaisesti
- voitele vuoka ja kaada korppujauhoja vuokaan, niin että niitä tarttuu joka paikkaan, heitä ylimääräiset pois
- kaada taikina vuokaan
- paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30-40 minuuttia
- kokeile puutikulla onko taikina kypsää, jos seei tartu tikkuun pohja on valmis
- kumoa pohja ja anna jäähtyä


 Vadelmamousse
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300-400g vadelmia soseutettuna


- liota liivatteita runsaassa vedessä 5-10 minuuttia
- vatkaa kerma vaahdoksi
- sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut vadelmat
- liuota liivatelehdet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki
- kaada liivateseos ohuena vanana edellä mainittuun seokseen
- nostele lopuksi joukkoon kermavaahto



*VINKKI! Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan, näin täytetä saa laitettua reilummin väliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti